Restauracja sushi Mokotów zaprasza po dania na miejscu i na wynos!

Świeżość ryby jest kluczem do najlepszego sushi Mokotów. Świetne restauracje sushi na Mokotowie używają ryb, które trafiają bezpośrednio na lód po złapaniu w oceanie. Dzięki temu ryby są świeże i bezpieczne do wysyłki. Rodzaj używanej ryby może się różnić, ale oczywiście niektóre są bardziej znane niż inne.

Wiele osób lubi robić także sushi w domu. Jeśli spróbujesz, tak jak w restauracji sushi, świeżość używanej ryby jest bardzo ważna. Oto kilka wskazówek na temat najlepszego i najbezpieczniejszego robienia sushi.
– Nigdy nie jedz surowych ryb słodkowodnych w sushi Mokotów. Zawsze chcesz sushi łowionego w oceanie lub odpowiedzialnie hodowanego, aby uniknąć pasożytów. Poszukaj ryb „klasy sushi”. Oznacza to, że ryba została złapana, wykrwawiona i wypatroszona, a następnie zamrożona bezpośrednio na łodzi.
– Ryby muszą zostać zamrożone w 0 stopniach Fahrenheita przez siedem dni lub w -35 stopniach Fahrenheita przez 15 godzin (błyskawiczne zamrożenie) w celu zabicia znanych pasożytów. Jeśli kupujesz świeże ryby, spróbuj podać je tego samego dnia, w którym zostały zakupione. Najlepiej byłoby kupić ryby, które wciąż pływają w akwarium; specjalne rynki będą przewozić „żywą” rybę sushi, która jest sezonowa. Jeśli ryba ma mętne oczy lub czuje się papkowata po naciśnięciu jej palcem, nie używaj jej do sushi.
– Jeśli chcesz użyć dowolnego rodzaju skorupiaków do sushi, upewnij się, że skorupy są nienaruszone. Pęknięta skorupa może znacznie szybciej zepsuć mięso.

Japońskie dania zjesz w warszawskim bistro sushi Mokotów są codziennie wybierane świeże. Mamy wieloletnie relacje z jednymi z najlepszych dostawców w regionie. Osaka istnieje na rynku od 50 lat i wiemy, że pokochasz nasze świeże sashimi, nigiri i lokalne bułki specjalne! Zatrzymaj się w jednej z naszych lokalizacji w Warszawie i delektuj się wspaniałymi sushi.

Sushi Mokotów

This entry was posted in Bez kategorii. Bookmark the permalink.